M
U
S
L
I
M
W
A
Y
بسم الله الرحمن الرحيم.
Salam Alaik !

Anas Fikrie di sini
Follow | Dashboard



Mari Berkunjung !

Story About Links


Anas Fikrie

Reka Lencana Anda

Risalah AL- Misbah

Promote Your Page Too

Anasfikrie94.blogspot.com

Promote Your Page Too





Tinggalkan Pesanan Anda




Sejarah






API
Jumaat, 3 Ogos 2012 | Jumaat, Ogos 03, 2012 | 0 komen

Assalamualaikom..... kepada kawan-kawan yang saya kasihi sekalian. sowi la anas lama x update blog nih sebab sibuk dengn aktiviti sekolah dan anas hari ini anas tidak berapa sehat tetapi anas tetap update demi dakwah. hari ini tajuk nya api dunia. apa kaitan api dengn kita???? untuk apa Allah ciptakan api untuk kita????? adakah untuk digunakan memasak???? atau digunakan untuk menyinari malam?????.
memang Allah ciptakan api untuk memudahkan kehidupan harian kita. kawan-kawan nak taw api didunia nih asal dari mana????. api yang kita tengok tiap-hari kat dapur tu asal dari neraka la. adakah api neraka panas seperti api yang didunia ni??? tak sama. api dunia ini api paling sejuk sekali Allah ciptakan. api dineraka ini 70 kali ganda panasnya. masyallah tidak dapat kita bayangkan api di neraka ini panas macam mana.
saya nak kawan-kawan fikir sejenak. sebelum tu saya nak tanya super model pa paling cantik kat dunia nih???? (pa kaitan dengan super model nih). contohnya super model brazail. fuhh memang cantik (cam la penah tengok he3). kita buka api kat dapur rumah kita selepas itu kita letak muka super modal tu dekat api selama 5 minit. lepas 5 minit kita tengak muka dia. semakin cantik ka??? tak muka macam zombie kampung pisang da la. kawan-kawan yang tak sembahyang yang merasa diri dia hebat buka api dapur bair jadi tinggi sikit lepas itu kawan-kawan duduk atas api tu. peringatan jagan pakai seluar dalam. duduk selama 15 minit. lepas tu tengak jadi pa?? he3
lihat lah kawan-kawan api di dunia kita tak leh pergi, bagaimana api di neraka???? banyak muhasabah diri kawan-kawan yang jauh itu masalampau kerana kita tak ada kenderaan untuk berpatah balik ke sana manakala yang dekat itu mati............ insyallah moga kita peroleh kebaikan daripadaNya da hadis nabi S.A.W yang bermaksud jika orang-orang yang siksa dineraka diletakkan di api dunia nescaya mereka akan tido, kerana api di dunia ni sejuk wassalam......

*dulu kini dan selamanya ISLAM =)


Older Post | Newer Post