M
U
S
L
I
M
W
A
Y
بسم الله الرحمن الرحيم.
Salam Alaik !

Anas Fikrie di sini
Follow | DashboardMari Berkunjung !

Story About Links


Anas Fikrie

Reka Lencana Anda

Risalah AL- Misbah

Promote Your Page Too

Anasfikrie94.blogspot.com

Promote Your Page Too

Tinggalkan Pesanan Anda
Sejarah


MAWAR
Khamis, 7 Jun 2012 | Khamis, Jun 07, 2012 | 0 komen

ASSALAMUALAIKOM.. W.B.T Alhamdulillah syukur pada Allah S.W.T kerana masih lagi memberi kesempatan pada saya untuk menyampaikan ilmu kepada kawan-kawan. dan juga patut bersyukur kerana masih lagi diberi mata tuk membaca apa yang hendak saya sampaikan he3 =). tajuk nya mawar. eemmmm..... mawar?? nak ajar sal bunga mawar ka??? he3 x la tajuk ni sebenarnya nak tuju khas kepada muslimat, akhwat, kawan-kwan perempuan dan adek-adek perempuan sekalian. emmm... mawar apa yng menarik pasal mawar ni ya??? adakah kerana wanginya? adakah kerana menjadi perhiasan??? atau ia telah di tawan oleh sang lebah???
tapi kawan-kawan cuba tengok bunga mawar tu kan ada duri. tujuan apa pulak ada duri ya? banyak tanya lak he3 =) tujuannya adalah untuk mempertahankan diri dari dipetik sesuka hati.

cantiknya mawar kerana mekanisma durinya. yang mampu melindungi kelompok mawar dari serannga perosak. begitu juga dengan seorang wanita bukan cantik kerana rupa k. cantik kerana dia menghormati ibu bapanya dan mentaati nya. seorang isteri yang pandai mengambil hati si suami. seorang ibu yang berusaha mendidik anak kenal dengn Allah S.W.T. seorang perempuan yang menutup AURAT DENGAN SEMPURNA saya ulangi sekali lagi AURAT DENGAN SEMPURNA he3 jagan marah untuk kebaikan ampa gak he3=) serta kehormatan dirinya. wanita yang cantik itu juga adalah wanita yang selalu menyumbang kepada islam, wanita yang mencinta Allah dan rasulNya . Ingatlah Allah mengajar wanita menjadi hebat. kawan-kawan masih ingat lagi zaman jahiliyah. wanita pada zaman itu telah dihina dan diguna seperti mainan sahaja. tetapi bila islam muncul dimuka bumi ini wanita dimuliakan kawan-kawan. masih kah lagi tak puas dengn agama islam ini????? fikir-fikirkan la kawan-kawan.
segala kesilapan saya harapa maafkan jika da silap dan salah atau nak tegur apa-apa sila post ja ke fb saya k. luv u all he3 peace yoooo =) (>0<)v


Older Post | Newer Post